PSV versterkt zich zoals verwacht met Zahavi

PSV heeft zich zoals verwacht versterkt met Eran Zahavi. De 33-jarige aanvaller komt transfervrij over van het Chinese Guangzhou R&F. In Eindhoven lag voor de aanvaller uit Israël een tweejarig contract klaar.

‘Eran is een echte goalgetter met een geweldig trackrecord en voegt ervaring aan onze jonge selectie toe’, reageert Technisch Manager John de Jong op PSV.nl De 54-voudig internatinoal van Israël verdiende in China een veelvoud van zijn contract in Eindhoven. De ambitie om nog een keer in Europa te schitteren gaf de doorslag. Zahavi werd topscorer in Israël en China. Tussen 2011 en 2013 mislukte de aanvaller echter in Italië bij Palermo. Zahavi wil nu nog eenmaal bewijzen ook te kunnen scoren in een Europese competitie.

“Ik heb een geweldige tijd gehad in China, maar ik wil nog één keer in Europa laten zien wat ik kan”, vertelt Zahavi op PSV.nl. “PSV is voor mij een geweldige kans. Spelen om de prijzen en aanvallend voetbal. Er ligt hier een mooie uitdaging en ik kijk er naar uit om in Nederland te spelen.” Voor PSV was aanvallende versterking noodzakelijk na de verhuur van Ritsu Doan (Arminia Bielefeld) en de aanstaande verkoop van Sam Lammers (Atalanta Bergamo).

De Jong: “Wij hebben een aantal hele goede, maar ook nog steeds erg jonge aanvallers. We staan aan de vooravond van hopelijk een heel druk seizoen, met veel internationale wedstrijden. Een brede selectie met meerdere opties zijn absoluut noodzakelijk om onze doelstellingen te bereiken.”