PSV verwelkomt Van Ginkel en Fein

Credits: Marco Oomen Fotografie

PSV heeft zoals verwacht vandaag Marco van Ginkel en Adrian Fein gepresenteerd. Van Ginkel wordt opnieuw gehuurd van Chelsea, terwijl Fein op huurbasis over komt van Bayern München.  Bij Fein is een optie tot koop bedongen.

De 27-jarige Van Ginkel keert voor de vierde keer terug naar PSV. Hij krijgt de kans om in Eindhoven weer fit te worden. ‘Marco is in het verleden van grote waarde geweest voor PSV’, legt Technisch Manager John de Jong op PSV.nl uit. ‘We kunnen hem nu helpen en dat doen we heel graag. Marco is nog niet inzetbaar, maar als de laatste fase van zijn herstel goed verloopt, kan hij na verloop van tijd een rol gaan spelen in onze A-selectie.’

Van Ginkel: “Ik zit nu in de eindfase van een individueel programma en verwacht over enkele weken aan te sluiten bij de trainingen van de A-selectie. Ik moet straks onder meer weerstand gaan trainen in een wedstrijdselectie. PSV kan en wil me dit perspectief bieden en dat vind ik fantastisch. Ik ben hier twee keer kampioen van Nederland geworden en weet dat ik bij een fijne club de kans krijg om me helemaal terug te knokken. Dat Chelsea met me meedenkt in de vorm van een nieuwe verhuurperiode is hartstikke mooi. Dat tekent de goede verstandhouding die we na al die jaren hebben opgebouwd.”

De 21-jarige Fein staat te boek als een van de grootste talenten van Duitsland. Afgelopen seizoen verhuurde Bayern de middenvelder aan Hamburger SV. Daar was de jeugdinternational een vaste waarde. De defensieve middenvelder wil zich bij PSV bewijzen op het hoogste podium. Fein kan ook in de verdediging spelen.