PSV Vrouwen geven met tweede toptransfer krachtig signaal af

De Eredivisie Vrouwen krijgt een enorme kwaliteitsimpuls. PSV is hier verantwoordelijk voor. De Brabanders legden eerder al de keeper van Oranje, Sari van Veenendaal, vast. Vandaag kwam daar Mandy van den Berg bij. Opnieuw dus een international voor de club uit Eindhoven.

In een tijd dat steeds meer Nederlandse voetbalsters naar het buitenland trekken en er hard op wordt geroepen om meer kwaliteit en ervaring in de vaderlandse Eredivisie, beweegt PSV tegen de stroom in. Dat bewijzen de transfers van Sari van Veenendaal (Atletico Madrid) en Mandy van den Berg (Valencia). Het onderstreept nog maar eens dat PSV de populariteit van het damesvoetbal in Nederland erkent en dat de rek er nog lang niet uit is. Wanneer de coronacrisis een aantal weken later het land had stil gelegd dat had het Philips Stadion de primeur met maar liefst 20.000 toeschouwers voor een duel tussen de vrouwen van PSV en Ajax.

De 29-jarige Van den Berg brengt PSV met negentig interlands en het spelen in topcompetities een berg ervaring. De afgelopen seizoenen speelde Van den Berg in Zweden (Vittsjö GIK), Noorwegen (LSK Kvinner) en Engeland (Liverpool FC, Reading). De afgelopen 2,5 jaar was Van den Berg actief in Spanje voor Valencia CF. Daar liep haar verbintenis af en was het tijd om terug te keren. Er lag bij PSV een tweejarig contract klaar.

’Bij PSV zijn alle randvoorwaarden aanwezig om professioneel je sport te kunnen beoefenen en om prijzen te gaan pakken”, aldus Van den Berg op PSV.nl. “Een terugkeer naar de Eredivisie is altijd iets geweest wat ik een keer zou willen. De vraag was alleen wanneer? Nu is dat moment daar. Ik kijk er enorm naar uit om na acht jaar weer thuis te komen in Nederland en met mijn nieuwe uitdaging aan de slag te gaan.”

Met de komst van twee ervaren internationals kan PSV als titelfavoriet worden aangemerkt. De Eredivisie Vrouwen bestaat in Nederland uit 8 teams. Naast PSV zijn dat ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior Barendrecht, sc Heerenveen, PEC Zwolle en FC Twente. Sinds 2012 werd FC Twente vijf keer kampioen en Ajax twee keer.