PSV zet hoog in voor versterking

Credits: Marco Oomen Fotografie

PSV wil haar selectie deze zomer van een serieuze kwaliteitsimpuls voorzien. Volgens Voetbal International moeten Alireza Jahanbakhsh en Marco van Ginkel de Eindhovense club deze zomer komen versterken.

Van Ginkel verlengde onlangs zijn aflopende contract bij Chelsea, maar staat op de nominatie om opnieuw verhuurd te worden. De 27-jarige middenvelder speelde zijn laatste officiële duel al weer twee jaar geleden. Dat was ook bij PSV toen de club uit Eindhoven hem ook al huurde van Chelsea. Van Ginkel mist uiteraard wedstrijdritme maar mits fit is het absolute toegevoegde waarde voor PSV. Het biedt de nieuwe trainer Roger Schmidt meer opties op zijn middenveld. Het is geen geheim dat spelers als Jorrit Hendrix en Pablo Rosario nog een keer een transfer willen maken, PSV staat hiervoor open.

Alireza Jahanbakhsh moet PSV meer aanvallende opties gaan bieden. PSV klopte vorig jaar al tevergeefs aan bij de Iraans international. De oud-speler van NEC en AZ had toen de naar Napoli vertrokken Hirving Lozano kunnen opvolgen. Ook nu staat Jahanbakhsh nog hoog op het verlanglijstje. Te meer omdat hij niet zeker is van een basisplaats bij Brighton Hove & Albion. Die ploeg strijdt ook nog eens tegen degradatie. Een eventuele degradatie kan de transfersom flink drukken. Naast PSV heeft ook Ajax meer dan gewone belangstelling..