Puzzelen met Frank Arnesen

De selectie van Feyenoord staat voor een flinke renovatie. Er zijn veel vraagtekens. Technisch directeur Frank Arnesen is al geruime tijd in gesprek met Leroy Fer en Eric Botteghin, terwijl het afhankelijk is van andere clubs voor Edgar Ié en Oguzhan Özyakup.

Er is veel werk aan de winkel voor Arnesen. De aflopende contracten van spelers als Jan-Arie van der Heijden en Renato Tapia werden niet verlengd. Onderhandelingen met Bryan Linssen (Vitesse) kwamen vooralsnog niet tot een goed einde. Tot dusver is alleen duidelijk dat Burger, Summerville en Nieuwkoop zullen terugkeren in de selectie na verhuurperiodes aan respectievelijk Excelsior, ADO Den Haag en Willem II.

Linssen zei eerder al ‘nee’ tegen zijn droomclub. De clubtopscorer had een aflopende verbintenis bij Vitesse en kon transfervrij de overstap maken. Zo ver komt het niet nu beide partijen elkaar financieel niet kunnen vinden. Frank Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar het is niet zo dat als wij een speler een aanbieding doen en hij tekent niet meteen, dat we er dan nog een forse smak geld bij kunnen leggen. In die situatie zitten we helemaal niet.”

Gesprekken met oud-gedienden Fer en Botthegin lopen nog. Beide spelers hebben een aflopende verbintenis in Rotterdam-Zuid. Eerder werd duidelijk dat beide routiniers moeten inleveren.  Arnesen geeft aan dat fans niet hoeven te vrezen voor een vertrek. Arnesen: “Nee hoor, de gesprekken met die spelers over een nieuw contract lopen en ook nog eens in een heel goede sfeer. Ik ben positief. Ik heb zeker niet het idee dat het onmogelijk is om daar uit te komen.”

Er moeten dus nog wel een aantal spelers bijkomen. Arnesen: “We moeten zoeken naar spelers die we kunnen huren of transfervrije spelers.” Het is de vraag of spelers als Edgar Ié en Oguzhan Özyakup nog een jaar in De Kuip gaan spelen. Arnesen: “Bij Ié zijn we afhankelijk van Trabzonspor. Als die club hem wil verkopen, wordt het moeilijk en haken wij af. Als hij nog een jaar mag worden verhuurd, moeten we kijken of dat mogelijk is voor ons.  Bij Özyakup ligt dat misschien lastiger. Een prima jongen en een prima speler, maar Besiktas bepaalt. En de vraag is of wij hem weer kunnen betalen zoals dat in de winterstop lukte, mocht dat überhaupt aan de orde zijn.”