Quincy Promes vrijgelaten, maar wel verdachte

Credits: Marco Oomen Fotografie

Quincy Promes is weer vrij man. Het Openbaar Ministerie stelt op Twitter dat een 28-jarige man is heengezonden. De Telegraaf stelt dat het hier om de international gaat. De aanvaller van Ajax blijft in deze zaak wel verdachte.

Promes werd op zondagochtend gearresteerd voor de betrokkenheid bij een steekpartij eerder dit jaar. Dat gebeurde in zijn loods in Abcoude tijdens een feest met familie. Het Openbaar Ministerie ziet geen gronden om hem langer in voorarrest te houden. Wel heeft het nu de maximale termijn van drie dagen aangehouden. Het OM had de mogelijkheid dat te verlengen. Aangezien Promes een publiek figuur is, is de kans niet groot dat de aanvaller onder de radar verdwijnt.

Ajax heeft nog altijd niet gereageerd op het voorval. De club meldde eerder alleen dat Promes niet op de training was verschenen. Waarschijnlijk zal Promes nu weer snel aansluiten bij de selectie van Erik ten Hag. Het is ook nog niet duidelijk wat vanuit het Openbaar Ministerie de beoogde vervolgstappen zijn.