Quote: AZ claimt koppositie en eist Champions League

Officieel is er door de KNVB over 2019-2020 geen kampioen aangewezen. Ajax eindigde het voortijdig afgebroken seizoen als eerste vanwege een beter doelsaldo. AZ eindigde daarmee als tweede en grijpt zodoende naast een lucratieve Champions League ticket. AZ claimt nu echter meer recht te hebben op de Champions League ticket dan Ajax, zo meldt Quote.

Het blad Quote claimt documenten in handen te hebben waaruit zou blijken dat AZ via de UEFA wil bewerkstelligen dat niet het doelsaldo maar het onderliggende resultaat doorslaggevend is bij een afgebroken competitie. AZ claimt dat het doelsaldo ‘geen objectieve’ maatstaf is. AZ won beide duels tegen rivaal Ajax en zou daarmee aan de haal gaan met de titel. De plannen van AZ zouden volgens Quote inmiddels ook bekend zijn bij de KNVB.

AZ verwijst in het voorstel van vrijdag 22 mei aan de UEFA ook naar een uitspraak in Frankrijk. De Franse voetbalbond besloot daar een Europese ticket toe te kennen aan OCG Nice en daarmee niet Stade Reims ondanks het mindere doelsaldo (+ 3 versus + 5).  In de Ligue 1 won Nice eenmaal een treffen met Stade Reims, het andere duel eindigde gelijk.

Jaap Paulsen, woordvoerder van de KNVB , bevestigt het bericht van Quote: ‘Wij zijn door de UEFA op de hoogte gesteld van de correspondentie tussen de advocaat van AZ en de UEFA. De Europese voetbalbond heeft AZ doorverwezen naar de KNVB.’