Rajiv van la Parra duikt op in Spanje

@UDLogrones

Opvallend nieuws uit Spanje. Rajiv van La Parra heeft met UD Logroñés namelijk een nieuwe club gevonden. De buitenspeler zat sinds zijn vertrek bij Rode Ster Belgrado zonder club. Na de eerste lockdown liet hij per 1 april zijn contract in Servië ontbinden. Nu bijna acht maanden later heeft hij een nieuwe club gevonden.

Van de Champions League naar het tweede niveau van Spanje. Dat is in een notendop wat er nu is gebeurd. Van La Parra speelde vorig jaar met Rode Ster Belgrado in de groepsfase van de Champions League. In de seizoenen daarvoor was hij een gewaardeerde kracht in de Engelse Championship en Premier League. Hij diende bij clubs als Wolverhampton Wanderers, Brighton Hove & Albion, Huddersfield Town en Middlesbrough.  In augustus 2019 trok hij naar Servië. Daar hield hij het dus niet al te lang voor, mede door de corona pandemie.

Nu is de 29-jarige Van La Parra opgedoken in Spanje. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen bij UD Logroñés. Die club is dit seizoen gepromoveerd naar La Liga 2. Het tweede niveau van Spanje. Daar doet de club het fantastisch goed. Het is terug te vinden op een negende plaats. De afgelopen vier wedstrijden werden allen gewonnen. La Liga is sterker dan ooit. Clubs als Girona, Sporting Gijon en Mallorca hopen weer terug te keren naar het hoogste niveau. Koploper is echter Espanyol dat vorig seizoen zo verrassend degradeerde.