RB Leizpig en AS Roma praten over Kluivert

GEPA pictures/Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Italië. Transferexpert Fabrizo Romano stelt namelijk dat Justin Kluivert op weg is naar de Bundesliga. RB Leizpig en AS Roma zijn het bijna eens over een huurdeal. Het eveneens geïnteresseerde Hertha BSC grijp zodoende mis.

AS Roma betaalde in 2018 nog 17.25 miljoen euro aan Ajax voor Kluivert. De buitenspeler wist sinds zijn komst nog niet voor langere tijd een basisplaats af te dwingen. Ook dit seizoen kan Kluivert in de Serie A nog niet rekenen op een basisplaats. Hij moet het doen met invalbeurten. Toch hield AS Roma eerder de deur dicht voor een verhuurperiode. De Italiaanse promovendus Beneveto had Kluivert graag gehuurd maar dat zag Roma niet zitten.

RB Leipzig biedt de inmiddels 21-jarige aanvaller nu mogelijk toch een uitweg. RB Leipzig is de trotste koploper van de Bundesliga. De Oost-Duitsers komen ook in de groepsfase uit van de Champions League. Daar treft het Paris Saint-Germain, Istanbul Basaksehir en Manchester United. AS Roma ontvangt een huursom van 1.5 miljoen euro.

Justin Kluivert heeft in Rome nog een contract tot de zomer van 2023. Bij een transfer van meer dan 25 miljoen euro krijgt Ajax 10% van de transfersom.