Rechten Champions League van Talpa naar RTL

Opvallend nieuws uit Hilversum. De Champions League zal namelijk met ingang van volgend seizoen te zien zijn op RTL. Die omroep heeft de rechten voor het belangrijkste Europese voetbaltoernooi weten te bemachtigen. Nu heeft Talpa deze rechten nog. Opvallend genoeg gaan de rechten voor de Europa League net andersom. Die zijn voortaan juist weer te zien bij Talpa.

Waar de afgelopen seizoenen de Champions League op Veronica en later op SBS 6 te zien waren, zal dat volgend seizoen  op RTL 7 zijn.
Peter van der Vorst, Contentdirecteur RTL: “We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden. De UEFA Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.”

Het is onbekend of RTL voor haar Champions League gaat zoeken naar nieuwe analytici. Op dit moment zijn onder andere Theo Janssen en Jan Boskamp aan de omroep verbonden.