René Hake blijft aan als trainer FC Utrecht

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

René Hake is definitief de nieuwe trainer van FC Utrecht. De oefenmeester tekende in de Domstad een contract voor anderhalf jaar.

De 49-jarige Hake is daarmee definitief de opvolger van John van den Brom. Aanvankelijk schoof Hake vanuit Jong FC Utrecht door om de naar Genk vertrokken oefenmeester op te volgen. De resultaten onder het interim bewind van Hake waren niet over naar huis te schrijven.

Toch kiest FC Utrecht ervoor om de lijn door te zetten. Er zijn ook voldoende aanknopingspunten. Het spel van FC Utrecht was de voorbije weken sprankelend te noemen, de beloning bleef vooralsnog uit.

“De afgelopen periode hebben we gebruikt om René Hake samen met de staf de kans te geven zijn visie en handelswijze te implementeren bij de eerste selectie,” aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. “We zien een duidelijke lijn terug in met name de teamspirit en karakter van de ploeg. De resultaten in de vorm van punten zijn de afgelopen periode nog niet naar wens, maar we hebben vertrouwen dat dit snel gaat komen.

Zijdam vervolgt: “René is veeleisend, duidelijk en vraagt het uiterste van de spelers en mensen om hem heen. Dat is de lijn die we ons hadden voorgesteld en nu moet dat vaker gepaard gaan met resultaten. We zijn blij dat we met René een langere periode als hoofdtrainer zijn overeengekomen en dat we blijven bouwen aan onze doelen en ambities.”

Hake: “Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om de lijn die we vanaf november hebben ingezet, door te zetten. De afgelopen maanden zijn we hard aan het werk geweest om het spel, in de breedste vorm, te verbeteren. We moeten hierin de volgende stap maken, om wedstrijden ook in de vorm van drie punten naar onszelf toe te trekken. Daar gaan we vanaf 3 januari weer hard aan werken en ik ben ervan overtuigd dat dat snel gaat komen.”

Hake was eerder werkzaam als coach van FC Emmen, FC Twente en SC Cambuur. Sinds de zomer van 2019 is Hake werkzaam in de Domstad.