Rini Coolen moet Feyenoord naar voetbalpiramide leiden

Feyenoord heeft een trainer voor Feyenoord onder 21. Het is Rini Coolen die de afgelopen jaren werkzaam was bij de Noorse topclub Rosenborg. Daar was de oud-trainer van FC Twente, AGOVV en RBC Roosendaal werkzaam als Hoofd Opleidingen en tijdelijk interim-coach van het eerste elftal.

Rosenborg en Coolen kwamen eerder overeen om na het lopende seizoen uit elkaar te gaan. De 53-jarige oefenmeester had dus zijn handen vrij om aan de slag te gaan in Rotterdam-Zuid. Feyenoord was druk op zoek naar een nieuwe trainer voor het te vormen Feyenoord onder 21 elftal. Eerder werd tevergeefs aangeklopt bij Dirk Kuyt en Fons Groenendijk.

Onder leiding van Coolen gaat Feyenoord een poging wagen om in de voetbalpiramide te komen. Eerder besloot Feyenoord daar nog van af te zien. Een kampioenschap in de nieuwe Onder 21 competitie in het seizoen 2020/2021 leidt tot promotie naar de Tweede Divisie. Feyenoord geeft die ambitie vorm door een aantal bestaande huurlingen in dit team onder te brengen. Er wordt gesproken over onder andere Dylan Vente (RKC Waalwijk) en Achraf El Bouchataoui (FC Dordrecht). Ook is het in vergevorderde  onderhandelingen met spelers van buitenaf zoals Dennis Gyamfi (Leicester City).