RKC huurt Moldavisch international van Torino

Credits: RKC Waalwijk

RKC Waalwijk haalt een oude bekende terug naar de Eredivisie. De Brabanders huren Vitalie Damaşcan van het Italiaanse Torino. Afgelopen seizoen speelde de Moldavisch international op huurbasis bij Fortuna Sittard. De Eredivisie is voor de 21-jarige aanvaller dus bekend terrein.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld was uiteraard opgetogen op de website van RKC Waalwijk. Van Mosselveld: ”Met de komst van Vitalie hebben we de spitspositie, zoals gewenst, dubbel bezet. We wilden graag een spits aan de selectie toevoegen die beschikt over de specifieke kwaliteiten die past bij onze speelstijl. In de voetballer Vitalie hebben we die gevonden. Hij is een doelgerichte speler die onze technische staf meer opties geeft om de aanvalslinie in te vullen.”

De 14-voudig international van Moldavië werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd. Eerst aan zijn oude club Sheriff Tiraspol en afgelopen seizoen dus Fortuna Sittard. Namens de Limburgers scoorde hij afgelopen seizoen 6 keer in 19 competitieduels. Damaşcan heeft naast een Moldavisch paspoort ook de Roemeense nationaliteit.

Bij RKC Waalwijk moet Damaşcan de concurrentie aangaan met Finn Stokkers. De aanvaller werd betrokken in een ruildeal met Mario Bilate die naar NAC Breda trok. Doelpunten in Waalwijk zijn hard nodig. Vorig jaar kwam het al nauwelijks tot scoren. Afgelopen weekend scoorde het niet in de 0-1 tegen Vitesse