‘RKC Waalwijk haalt Ola John terug naar Nederland’

Credits: RKC Waalwijk

Ola John verruilt de Portugese competitie voor de Eredivisie, zo meldt Voetbal International. Hij verruilt Vitória Guimarães voor RKC Waalwijk. De 28-jarige buitenspeler mocht uit Portugal vertrekken.

John werd de voorbije periode aangeboden bij verschillende clubs. Onder andere FC Emmen en FC Twente zouden zijn benaderd. Het is echter RKC Waalwijk die John de kans geeft zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Al op jonge leeftijd verruilde hij in 2012 FC Twente voor Benfica. Dat werd voor de 1-voudig international geen succes. Onze landgenoot werd door Benfica verhuurd aan Hamburger SV, Reading, Wolverhampton Wanderers en Deportivo La Coruña. Sinds 2018 staat John onder contract bij Vitoria Guimaraes. De verwachting is dat hij nu ondanks een doorlopend contract transfervrij kan vertrekken.

RKC Waalwijk geeft John nu de kans zich weer aan het grote publiek te laten zien. De afgelopen jaren speelde John nauwelijks een wedstrijd. Nu is het aan de buitenspeler om het tegendeel van zijn oude coaches te bewijzen. Dat zal niet Fred Grim zijn. De oefenmeester had dringend behoefte aan meer aanvallende opties.