RKC Waalwijk haalt vervanger voor Spierings

Credits: RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zich opnieuw weten te versterken.  Richard van der Venne komt per direct over van Go Ahead Eagles. De 27-jarige Brabander tekende vanmiddag in het Mandemakers Stadion een contract tot medio 2022.

‘’Richard is een speler die we al langere tijd op het oog hadden. Met zijn loopvermogen, diepgang en scorend vermogen heeft hij bij TOP Oss en Go Ahead Eagles bewezen van grote waarde te zijn. Een speler die met zijn strijd & passie past bij onze club’’, aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld in het persbericht van RKC Walawijk.

De in Oss geboren Van der Venne maakte in 2015 de overstap van SV Oss’20 naar FC Oss. Hier was hij in 81 officiële wedstrijden goed voor 22 doelpunten en 10 assists, voordat hij in 2018 de overstap maakte naar Go Ahead Eagles. Ook hier bleek hij het doel makkelijk te vinden, met 19 goals en 12 assists in 62 duels.

RKC Waalwijk was op zoek naar een vervanger van smaakmaker Stijn Spierings. Die middenvelder tekende eerder deze transferperiode een contract voor drie seizoenen bij de Bulgaarse topclub Levski Sofia. Eerder haalde RKC Waalwijk voor het middenveld al de 21-jarige Tijjani Reijnders van AZ op huurbasis naar Noord-Brabant.