RKC Waalwijk heeft eerste versterking binnen

Bron: RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met James Efmorfidis. De 24-jarige aanvaller komt over van Almere City FC. In het Mandemakers Stadion zette hij een handtekening onder een contract tot de zomer van 2022. James Efmorfidis is de eerste zomeraanwinst van 2020 voor RKC Waalwijk.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is zoals verwacht in zijn nopjes met de komst van de aanvaller. Van Mosselveld: ”James past met zijn speelstijl en creativiteit bij ons RKC Waalwijk. Hij beschikt over de eigenschappen en kwaliteiten die wij zoeken in een vleugelaanvaller, de data en modellen van hem bevestigen dat. Met onder andere zijn doelgerichtheid, creativiteit en snelheid heeft hij de afgelopen seizoenen bij Almere City laten zien over veel potentie te beschikken.”

De in Griekenland gebroen Efmorfidis speelde in de jeugdopleidingen van Enosi Erythreas, Ajax, Real Madrid, AEK Athene, FC Barcelona, opnieuw Ajax en AZ. Dat had mede te maken met zijn vader die als zakenman in diverse Europese steden actief was. De aanvaller maakte zijn profdebuut voor het Griekse AE Larissa. In 2017 keerde hij bij Almere City terug op de Nederlandse velden. De afgelopen seizoenen speelde hij 49 officiële wedstrijden voor Almere City waarin hij dertien keer scoorde. Dat leidt nu tot een overgang naar RKC Walwijk.