RKC Waalwijk neemt afscheid van elftal spelers

Credits: RKC Waalwijk

De afgelopen periode heeft de clubleiding diverse gesprekken gevoerd met spelers van wie hun contract deze zomer afloopt. Er zijn diverse nieuwe aanbiedingen gedaan en enkele spelers zullen de club deze zomer verlaten. Vanaf het seizoen 2020/2021 zal RKC Waalwijk gaan werken met één selectie. Enerzijds zorgt dit voor een kostenbesparing, welke noodzakelijk is in deze periode, anderzijds zal deze selectie nog meer gericht zijn op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Om de tafel met
RKC Waalwijk wil graag de aflopende contracten van Hans Mulder, Paul Quasten en Mike Grim verlengen en heeft hen een aanbieding gedaan. De komende periode zal er om de tafel worden gegaan om hier verdere invulling aan te geven. Ook het contract van Darren Maatsen loopt af, met hem wordt op een later moment gesproken.

Huurspelers
De huidige spelers met een huurcontract zullen na 30 juni 2020 RKC verlaten en terugkeren naar hun clubs. Hierbij gaat het om Hannes Delcroix, Tijjani Reijnders, Clint Leemans, Dylan Vente, Stanley Elbers en Emil Hansson. De optie in de huurovereenkomst van Stefan Velkov wordt niet gelicht, Stefan keert dus terug naar FC Den Bosch.

Tweede elftal
Vanuit het tweede elftal zullen Teun van Grunsven, Sebbe Augustijns, Luuk Wouters en David Min komend seizoen aansluiten bij de selectie, in een later stadium wordt Nigel Langras hier mogelijk nog aan toegevoegd. Van de overige spelers uit het tweede elftal wordt afscheid genomen.

De club verlaten
RKC Waalwijk gaat niet verder met Kees Heemskerk en Fabian Sporkslede, hun aflopende contract wordt niet verlengd.

Tevens worden ook de contracten van Ingo van Weert en Henrico Drost niet verlengd. Beide RKC’ers verlaten de club na een lang dienstverband. Ingo van Weert doorliep de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC en Willem II en maakte als jongen uit de regio in 2013 zijn debuut in het profvoetbal. In totaal kwam Van Weert tot 123 officiële wedstrijden voor RKC. Henrico Drost speelde in twee periodes bij RKC liefst 187 wedstrijden voor de club. Tussen 2011-2013 en 2017-2020 droeg hij bovendien meerdere malen de aanvoerdersband voor de Geelblauwen. Op een later moment zullen we uiteraard uitgebreid afscheid nemen van hen, samen met supporters & sponsoren.