Robert Mühren blijft in Friesland actief

SC Cambuur heeft beet. Met het Belgische Zulte Waregem is een akkoord bereikt over de transfer van Robert Mühren, zo meldt het Algemeen Dagblad. Cambuur weet daarmee de topscorer van het voorbije seizoen voor de club te behouden.

Cambuur leek met de 31-jarige Mühren af te stevenen op het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De Volendamse spits speelde hierin een grote rol. In 29 duels kwam hij maar liefst 26 keer tot scoren. Door de coronacrisis blijven de Friezen ook in het seizoen 2020-2021 actief op het tweede niveau van Nederland.

De ambities in Leeuwarden zijn nog altijd onveranderd. Het wil komend seizoen een nieuwe poging wagen om te promoveren. Trainer Henk de Jong doet dat met nagenoeg dezelfde ploeg als het voorbije seizoen. Nu dus ook met Mühren. Alleen doelman Sonny Stevens heeft nu nog een aflopende verbintenis. Morgen krijgt hij definitief de transfervrije status. Cambuur probeert ook Stevens nog voor de club te behouden.

Het Belgisch avontuur van Mühren is niet zo verlopen als verwacht. Hij kon de hoge verwachtingen in de Pro League nooit waarmaken. Eerder werd hij door Zulte Waregem al verhuurd aan Sparta Rotterdam en NAC Breda. Cambuur betaalt voor Mühren die nog een contract tot de zomer van 2021 had, een kleine transfersom.

Update 1/7: Cambuur is er ook in geslaagd om verdediger Sven Nieuwpoort langer aan zich te binden. De verdediger ligt voor een extra jaar vast. Cambuur hoopt ook doelman Sonny Stevens langer aan zich te binden.