Roda JC beloont talentvolle middenvelder met contract

Roda JC heeft de ontwikkeling van Benjamin Bouchouari beloond. De negentienjarige middenvelder begon het seizoen op amateurbasis. Na een aantal wedstrijden in het eerste elftal bij Jurgen Streppel leidt dat nu tot een contract tot de zomer van 2023.

Bouchouari speelde in de jeugdopleidingen van Waasland Beveren, Anderlecht, KRC Genk, KV Mechelen, Willem II en Fortuna Sittard. Afgelopen seizoen was hij actief bij Fortuna Sittard onder 19. In de voorbereiding sloot hij aan bij Roda JC. Inmiddels staat de teller op 7 duels in de Keuken Kampioen Divisie. De Belg met Marokkaanse roots wordt nu beloond met zijn eerste echte contract.

Technisch directeur Jeffrey van As op de website van Roda JC: “Benji is een jonge, technische en zéér vaardige middenvelder die op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is in staat om zichzelf met goede aannames vooruit vrij te spelen en heeft oog voor zijn medespelers. Benji heeft zijn plaats in het elftal door middel van hard werken veroverd.”

De aanvallende middenvelder droomde er altijd al van om profvoetballer te worden. Bouchouari: “Dat is nu gelukt, maar ik heb nog niets bereikt. Ik ga door met keihard werken voor Roda JC. Ik ben enorm dankbaar voor de kans die ze mij aan het begin van dit seizoen hebben geboden en ga er alles aan doen om Roda JC terug te brengen waar het thuis hoort!”