Roda JC en Alberg hopen op transfer: exit naar Vietnam lonkt

Roda JC hoopt haar selectie in de winterse transferperiode te versterken. Veel zal echter afhankelijk zijn van Roland Alberg. De aanstaand international van Suriname is met acht doelpunten clubtopscorer van de Limburgers. Toch is de aanvallende middenvelder bij de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie op dit moment geen basisspeler.

Alberg wil meer speelminuten. Dat lijkt er bij trainer Jurgen Streppel voorlopig niet in te zitten. Voor de twee spitsposities gaat de voorkeur uit naar Fabian Serrarens en Erik Falkenburg. Op het middenveld heeft Roda JC met jongeling Benjamin Bouchouari én de Duitser Patrick Pflücke ook al twee opties. Tel daar ook nog eens bij op dat een domme rode kaart van de dertigjarige Alberg de Limburgers de zege hebben gekost tegen NEC én hij een prima salaris verdient. Dan is het logisch dat ook Roda JC wel iets voelt voor een uitgaande transfer.

Nu kan Roda JC nog iets aan Alberg verdienen. Alberg ligt immers nog maar voor een half jaar vast.  Met het oog op de Gold Cup met Suriname ziet Alberg zelf een transfer ook zitten. Daarmee zijn alle partijen gebaat bij een transfer in januari. Interesse is er ook voldoende. Technisch directeur Jeffrey van As erkent in gesprek met 1Limburg dat Alberg mogelijk kan vertrekken. Van As: “Maar hij is nog niet op mijn kantoor geweest om te zeggen dat hij weg wil. Roland zit in een mindere fase en speelt weinig, maar er zijn ook wedstrijden geweest waarin hij wel belangrijk is geweest voor ons.”

In het verleden speelde Alberg al in Turkije, de Verenigde Staten, Bulgarije, Griekenland. Een nieuw avontuur lonkt nu opnieuw. Zo zou er belangstelling zijn vanuit Vietnam en een aantal andere competities. Binh Dinh FC uit Vietnam is echter het meest concreet. Alberg is op de hoogte van de belangstelling in hem. Alberg: “Ja, die is er. Maar we zullen zien hoe het loopt. Ik heb een contract, dus in principe voetbal ik hier tot de zomer.”

Zaakwaarnemer Ibad Muhamadu draait er tegenover ZO-NWS minder om heen. Muhamadu: “Er zijn gesprekken geweest van een tussenpersoon en mensen van die club. Er is echter nog geen concrete aanbieding gedaan dus er is nog helemaal niks rond. Zijn contract loopt over een dik half jaar af en hij heeft in Kerkrade een aardig salaris voor eerstedivisieclub-begrippen. Ik merk dat de club hem liever van de salarislijst af wil hebben, zoiets voel je. Wij zijn op dit moment sowieso aan het kijken wat er mogelijk is qua nieuwe club voor Roland.”