Roda JC haalt back uit Groningen, zwaait duo uit

Roda JC heeft geshopt bij FC Groningen. De 23-jarige Amir Absalem komt transfervrij over van FC Groningen. In het Parkstad Limburg Stadion tekende de linksback een tweejarig contract.

Absalem wist niet definitief door te breken bij FC Groningen. In totaal kwam hij tot zestien duels in de Eredivisie, vooral als invaller. Het afgelopen seizoen stalde FC Groningen de offensieve back aan Almere City. De Keuken Kampioen Divisie is daarmee geen onbekend terrein. Absalem speelde eerder in de jeugdopleiding van Excelsior en Feyenoord. Sinds 2016 speelde hij bij FC Groningen.

Roda JC nam ook afscheid van de twintigjarige Radomir Novakovic en Antonio Cotán. De Servische doelman met Duitse roots, Novakovic, had geen toekomst in Limburg en trekt nu naar Servische FK Indija. Antonio Cotán is een 24-jarige middenvelder uit Spanje. Tussen 2014 en 2016 speelde hij nog drie duels in het eerste elftal van Sevilla in La Liga. Ook spelde hij 50 duels op het tweede niveau van Spanje. Afgelopen seizoen kwam hij tot 25 duels voor Roda JC. Komend seizoen is hij actief voor CD Numancia dat uitkomt op het derde niveau van Spanje