Roda JC haalt nieuwe doelman bij PSV

Roda JC won afgelopen weekend in de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie met 0-4 van Jong Ajax. Toch had het ook heel anders kunnen lopen. De eerste doelman raakte geblesseerd, en daarmee werd de spoeling van keepers wel erg dun. Roda JC  versterkte zich daarom ook vandaag met Youri Roulaux.

De 21-jarige doelman komt transfervrij over van Jong PSV. In het Parkstad Limburg Stadion tekende hij een eenjarig contract met een optie voor nog een tweede seizoen. In de afgelopen drie seizoenen speelde hij 22 duels voor Jong PSV. Nu lonkt voor Roulaux dus speeltijd bij het ambitieuze Roda JC dat dit seizoen voor zichzelf een plekje ziet in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie.

Technisch directeur Jeffrey van As van Roda JC: “We zijn blij met de komst van Youri. Hij geldt als een talentvolle keeper die goed opgeleid is bij PSV, waar winnen voorop staat. Youri heeft buiten keeperskwaliteiten óók uitstekende meevoetballende kwaliteiten en dat is belangrijk in onze speelstijl. De noodzaak voor een extra doelman werd afgelopen zondag gedurende het duel Jong Ajax – Roda JC (0-4) wederom duidelijk. Loek Hamers deed het, na het uitvallen van Jan Hoekstra, uitstekend, maar indien er iets met Loek was gebeurd hadden we geen doelman meer kunnen inbrengen. We zijn blij dat we de komst van Youri vandaag rond hebben kunnen maken.”