Roda JC heeft eindelijk beet: nieuwe spits is bekend

Roda JC heeft eindelijk haar gewenste aanvalsleider te pakken. De ambitieuze Limburgers hadden eerder nog een kortstondige flirt met Tom Boere. Het is echter een andere landgenoot die terugkeert naar Nederland. Na een avontuur in Polen keert Fabian Serrarens terug op de Nederlandse velden.

De 29-jarige aanvaller verruilde vorig jaar zomer De Graafschap voor het Poolse Arka Gdynia. Met die club degradeerde hij uit de Ekstraklasa, het hoogste niveau van Polen. Nu tekent de oud-speler van Almere City en Telstar een eenjarig contract in het Parkstad Limburg Stadion met een optie voor nog een jaar.

Technisch manager Jeffrey van As op de website van Roda JC: “Fabian is een zeer ervaren spits die zijn opleiding bij een topclub heeft genoten. Hij heeft zowel in de Eredivisie- als in de Keuken Kampioen Divisie bewezen dat hij een doelpunt kan maken. Met zijn fysiek voegt hij iets extra’s toe aan onze selectie en krijgen we in onze aanvalslinie meer opties. We gaan proberen om hem, met behulp van zijn Poolse ex-werkgever, zo snel als mogelijk speelgerechtigd te krijgen.”

Eerder shopte Almere City ook al bij Arka Gdynia. Almere City wist de Deense verdediger Frederik Helstrup vast te leggen. Onze landgenoot Marko Vejinović (30) liet zijn contract ontbinden maar heeft nog geen nieuwe club gevonden.