Roda JC huurt 20-jarige international Cyprus

Roda JC heeft Michalis Ioannou binnen. De twintigjarige middenvelder maakte vorig jaar zomer al zijn debuut voor het nationale team van Cyprus maar is nog geen vaste waarde bij Anorthosis Famagusta.

Michalis Ioannou doorliep de jeugdopleiding van Anorthosis Famagusta en speelde inmiddels 26 duels op het hoogste niveau van Cyprus. Het was trainer Jurgen Streppel die hem als coach in Cyprus liet debuteren bij Anorthosis. Ondanks dat hij die club nog geen basisplaats had is hij wel al een vaste waarde in de selectie van Cyprus. Ioannou werd al acht keer bij de selectie gehaald en kreeg tijdens de EK-kwalificatie basisplaatsen tegen Schotland en Rusland. Daarnaast mocht hij tegen San Marino invallen.

De aanvallende middenvelder heeft bij de Cypriotische topclub nog een contract tot de zomer van 2023. Roda JC heeft de middenvelder voor komend seizoen gehuurd. Het is onbekend of Ioannou na een succesvol seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voor een vaste prijs definitief kan worden overgenomen.