Roda JC kondigt komst ervaren back aan

Roda JC heeft de twee versterking voor komend seizoen binnen. Het gaat om Stefano Marzo. De Belgische rechtsback zat zonder club nadat zijn club Lokeren failliet ging. Voor Marzo betekent het een terugkeer naar de Nederlandse voetbalvelden.

De 29-jarige Marzo was eerder actief in de jeugdopleiding van PSV. Na een seizoen bij Beerschot volgden vier seizoenen SC Heerenveen. In Friesland kwam hij tot ruim 113 duels in de Eredivisie. In de zomer van 2017 trok hij naar KSC Lokeren. Daar speelde hij twee seizoenen in de Pro League, het hoogste niveau van onze Zuiderburen. Het afgelopen seizoen was hij actief op het tweede niveau van België. Dat bleek ook het laatste seizoen voor Lokeren in het profvoetbal. De club is failliet verklaard.

Marzo brengt in ieder geval een berg ervaring mee. Technisch manager Jeffrey van As is dan ook blij met de komst van de verdediger. Marzo: “Stefano is een ervaren speler die wij erg graag aan onze selectie wilden toevoegen. Hij kent het klappen van de zweep. Met ruim 100 Eredivisie-duels achter zijn naam brengt hij een brok aan ervaring met zich mee. Stefano is daarnaast breed inzetbaar. Hij kan zowel rechts centraal als op rechtsback spelen.”

Eerder legde Roda JC al Thijmen Goppel vast, die transfervrij overkwam van ADO Den Haag. De 23-jarige buitenspeler werd door ADO Den Haag het afgelopen seizoen verhuurd aan Roda’s streekgenoot MVV.