Roda JC test twee nieuwe spelers

In de zoektocht naar versterking heeft Roda JC twee nieuwe testspelers op proef. Het gaat om Justin Mathieu en Patrick Pflücke. Beide krijgen de komende periode de kans om een contract bij de club van  trainer Jurgen Streppel te verdienen.

Overigens is Justin Mathieu (24) volgens Dagblad De Limburger een bekende van Streppel. De vleugelaanvaller doorliep de jeugdopleiding van Willem II. In Tilburg brak hij niet door. Via TOP Oss en Cambuur Leeuwarden kwam Mathieu uiteindelijk in februari 2019 uit in Kroatië om te gaan spelen voor HNK Gorica. Dit seizoen kwam hij in 16 van de 26 duels voor Gorica in actie, vaak als invaller. De aanvaller is sinds deze zomer transfervrij.

Een andere speler die in Kerkrade op proef is, is de aanvallende middenvelder Patrick Pflücke. De 23-jarige Duitser kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor KFC Uerdingen. Die club speelt op het derde niveau van Duitsland. Pflücke speelde eerder in de jeugdopleidingen van Borussia Dortmund, Mainz 05 en Dynamo Dresden.

Mogelijk zijn er komend seizoen twee spelers van Uerdingen actief bij Roda JC. De Limburgers hebben namelijk ook nog steeds interesse in Tom Boere. De voormalig spits van onder andere TOP Oss en FC Twente staat bovenaan het verlanglijstje van Roda JC. Boere moet de nieuwe aanvalsleider van Roda JC gaan worden.