Roda JC verwelkomt Falkenburg met open armen

ADO Den Haag zwaait opnieuw een routinier uit. Erik Falkenburg verruilt de Residentie voor Roda JC. Naast de 32-jarige Falkenburg vertrokken eerder deze transferperiode al Tom Beugelsdijk (Sparta) en Lex Immers (ADO Den Haag) de club. Daarmee lijkt het haast een einde van een tijdperk.

Roda JC is de nieuwe bestemming van Falkenburg. De Keuken Kampioen Divisie heeft na een aantal magere jaren weer de ambitie om omhoog te kijken. Voor komend seizoen richt het zich op de subtop en de mogelijkheid om via de nacompetitie te promoveren. Om dat te bewerkstelligen is er voor de as de nodige ervaring gehaald. Zo kwamen eerder Kees Luijckx, Patrick Pflücke, Niek Vossebelt en gisteren Fabian Serrarens de club versterken. Falkenburg is al weer de twaalfde nieuwe speler van Roda JC deze transferperiode.

Falkenburg kwam eerder uit voor Sparta, AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Willem II. De aanvallende middenvelder tekende in Kerkrade een eenjarig contract. Precies de looptijd van zijn verbintenis die hij ook in Den Haag had.