Roda JC vindt in Roemenië extra doelman

Roda JC heeft haar gewenste doelman gevonden. Het is de 25-jarige Miguel Santos. De Portugese keeper komt over van het Roemeense Astra Giurgiu. In Kerkrade tekende hij een contract tot het einde van het seizoen.

De doelman heeft al heel wat clubs achter zijn naam staan. Santos speelde in de jeugdopleidingen van Benfica, Belenenses en Estoril. Uiteindelijk vertrok hij in 2016 uit de regio Lissabon naar het Engelse Port Vale. Daar hield hij het maar een half jaar vol. Fortuna Sittard was zijn volgende club. Na anderhalf jaar vertrok Santos naar het Roemeense Astra Giurgiu. De club verhuurde hem het afgelopen seizoen aan Academica Clinceni.

Santos speelde ruim 50 duels op het tweede niveau van Portugal en 43 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In Roemenië kwam hij sinds de zomer van 2018 tot slechts 5 duels op het hoogste niveau. Roda JC had dringend behoefte aan een extra keeper na de schouderblessure van eerste keus Jan Hoekstra. Die doelman wordt dit seizoen gehuurd van FC Groningen. De afgelopen duels stond de 21-jarige Youri Roulaux onder de lat.

Jeffrey van As, technisch directeur Roda JC: “Miguel is een keeper met een goede lengte en een rustige uitstraling. Hij heeft een prima trap en kent de Nederlandse competitie.”