Roemeens avontuur voor Lorenzo Ebecilio

Lorenzo Ebecilio gaat definitief aan de slag in Roemenië. FC Voluntari is de nieuwe club van de 29-jarige aanvaller. Die club heeft hem nu ook voor één seizoen vastgelegd. Dat melden Roemeense media. Een officiële bevestiging vanuit de club is er nog niet.

Dat is opvallend. FC Voluntari draait normaal gesproken mee in de onderste regionen van het Roemeens voetbal. Daarnaast kent het nauwelijks fans en heeft het ook bijvoorbeeld geen eigen website. Vorige week wist de club ook al Adrian Popa te verwelkomen. De 32-voudig international van Roemenië is transfervrij overgekomen van Reading.

Ondanks dat alles is de club prima begonnen. FC Voluntari staat zesde in Liga 1. Het heeft na 6 duels al 10 punten. Daarbij moet worden gezegd dat de ploeg nog een wedstrijd tegoed heeft. In theorie kan het klimmen naar de derde plaats. Koploper CS U Craiova is ongrijpbaar. Die ploeg won haar eerste zes wedstrijden.

Ebecilio speelt sinds begint 2013 in het buitenland. Hij trok toen van Ajax naar Metallurg Donetsk in de Oekraïne. Later zou zijn voetbalnomadebestaan hem ook brengen bij FK Qabala, Mordovia Saransk, Anzhi Makhachkala, APOEL Nicosia en Rode Ster Belgrado. De laatste club van Ebecilio is het Japanse Jubilo Iwata. Aan dat imposante lijstje van landen wordt nu Roemenië toegevoegd.

Eerder werd door Voetbal International gemeld dat er voldoende belangstelling is voor Ebecilio. Er was interesse uit Saoedi Arabië, Zuid-Korea en Indonesië. Zo zouden ook Al-Qadisiya en Bali United belangstelling hebben gehad.