‘Rutten en Stevens genoemd bij Bulgaarse vacature’

CSKA Sofia is in de zoektocht naar een nieuwe coach ook uitgekomen in Nederland. In Bulgaarse media circuleren verschillende namen. Onder hen ook Huub Stevens en Fred Rutten. CSKA werd in haar bestaan 31 keer kampioen van Bulgarije. De afgelopen negen jaar ging Ludogorets echter aan de haal met de titel.

Vooral de naam van Huub Stevens is opvallend. Alom werd verwacht dat de 66-jarige Stevens met pensioen is. Al enige tijd vervult hij een rol in de Raad van Commissarissen van zijn Schalke ’04. Bij die club was hij in 2019 nog even interim-coach. Zijn laatste volledige seizoen was in 2015-2016 bij Hoffenheim. Het lijkt er dan ook op dat hij niet te porren is voor een trainerskerkhof als CSKA Sofia.

De 57-jarige Fred Rutten daarentegen is nog wel toe aan een nieuwe buitenlands avontuur. Rutten was voor het laatst actief bij Anderlecht in 2019. Sinds 2016 is Rutten in het buitenland actief. Zo was hij coach bij Al Shabab in Dubai en bij het Israelische Maccabi Haifa. Eerder werkte Rutten al bij FC Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse en Feyenoord.

Andere namen die in Bulgaarse media worden genoemd zijn Zlatomir Zagorcic, Lyuboslav Penev, Miodrag Jesic, Benoit Cauet en Thomas Doll. Cauet, in het verleden actief als speler van CSKA Sofia, en Doll worden gezien als de grote favorieten om in Bulgarije aan de slag te gaan. De 51-jarige Cauet bouwde in het seizoen 2004-2005 af in Bulgarije. Eerder in zijn actieve loopbaan was hij succesvol bij clubs als Caen, Pari Saint-Germain en Inter.

Nederlands tintje

Sinds deze zomer staat Jurgen Mattheij in Sofia onder contract. Hij verruilde Sparta Rotterdam voor de Bulgaarse club. De afgelopen twee competitieduels stond Mattheij niet in de basis. De wedstrijden daarvoor wel. Ook andere bekenden uit het Nederlandse voetbal, zoals Stefano Beltrame en Tomi Juric spelen bij CSKA Sofia.