Sam Lammers verlaat PSV voor Italiaans avontuur

Sam Lammers trekt definitief de deur in Eindhoven achter zich dicht. Atalanta Bergamo wordt zijn nieuwe club.

Na een aantal dagen van onderhandelen hebben PSV en Atalanta Bergamo een akkoord bereikt over een transfersom van circa 9 miljoen euro dat door bonussen verder kan oplopen. PSV stond bij het eerste bod van 7 miljoen euro al met de rug tegen de muur. Lammers had immers nog maar een eenjarig contract. Het kamp van Lammers bestrijdt dat er sprake is van een mondeling akkoord over een nieuwe verbintenis.

Sam Lammers vertrekt uit Eindhoven zonder voor langere tijd basisspeler te zijn geweest. De 23-jarige Lammers leek voor komend seizoen op weg naar een basisplaats. Toch lijkt PSV de vrijgekomen transfergelden niet aan te gaan wenden voor een aanvallende versterking. De technische leiding heeft de voorkeur voor versterking van haar defensie. Trainer Roger Schmidt mist hier nog iets.

Na Hans Hateboer en Marten de Roon wordt Sam Lammers de derde Nederlander bij Atalanta Bergamo. Het afgelopen seizoen eindigde Atalanta Bergamo als derde in de Serie A. Dat betekent komend seizoen opnieuw Champions League voetbal.