SC Heerenveen bevestigt komst Benjamin Nygren

Foto: Marco Oomen Fotografie

SC Heerenveen heeft zich zoals verwacht versterkt met de Zweedse aanvaller Benjamin Nygren. De negentienjarige aanvaller komt op huurbasis over van KRC Genk. De Zweedse jeugdinternational is voor twee seizoenen door Heerenveen gehuurd. Ook heeft SC Heerenveen een optie tot koop bedongen.

Al op zeventienjarige leeftijd maakte Nygren zijn debuut voor IFK Göteborg. Na zijn debuut volgde al snel een transfer naar KRC Genk. Tijdens zijn debuut kwam Nygren direct tot scoren. Toch wist Nygren in Belgisch Limburg nog niet door te breken. Die kans krijgt hij nu in Friesland bij SC Heerenveen. De Friezen hebben in ieder geval al een hele mooie traditie met Scandinavische spelers.

Technisch manager Gerry Hamstra op de website van SC Heerenveen: “We zochten naar een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Met Benjamin halen we een kwaliteitsspeler binnen die weet wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau. Door zijn komst krijgen we aanvallend meer mogelijkheden.”

SC Heerenveen heeft daarnaast Rasmus Wendt van AZ overgenomen. De Zweedse aanvaller speelde bij AZ in Onder 19. Bij SC Heerenveen zal hij aansluiten bij het Onder 21 team. AZ nam de Zweedse aanvaller anderhalf jaar geleden over van BK Häcken. De twintigjarige aanvaller tekende in Friesland een contract tot de zomer van 2023.