SC Heerenveen bevestigt komst Erwin Mulder

SC Heerenveen heeft vandaag zoals verwacht de komst van Erwin Mulder aangekondigd. Het wordt een weerzien, eerder was Mulder al tussen 2015 en 2017 de eerste doelman van SC Heerenveen. In Friesland lag voor Mulder een tweejarig contract klaar.

De afgelopen drie seizoenen stond Mulder onder contract bij Swansea City, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland. De Championship. Door een blessure van de eerste doelman speelde Mulder afgelopen week voor promotie naar de Premier League. Over twee duels werd Swansea City uitgeschakeld door Brentford. Erwin Mulder had in Wales een contract tot deze zomer. Om die reden kan Mulder transfervrij de overstap maken naar SC Heerenveen. De Friezen waren naarstig op zoek naar een keeper. Deze zomer vertrokken Warner Hahn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch.

Technisch manager Gerry Hamstra:  “Met Erwin hebben we een zeer ervaren doelman aangetrokken. Dat was onze ambitie en dat is gelukt. Erwin kent de club, kent de Eredivisie en neemt veel ervaring met zich mee vanuit Groot-Brittannië. De afgelopen weken stond hij bij de laatste duels van Swansea onder de lat en is dus wedstrijdfit.”