SC Heerenveen denkt aan Noorse doelman

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

SC Heerenveen wordt in Zweedse media gelinkt aan Per Kristian Bratveit van Djurgardens IF. De Noorse doelman wordt in Friesland gezien als de ideale standin van Erwin Mulder. Mogelijk dat hij in de toekomst kan groeien tot eerste doelman.

Het is een bijzonder verhaal. Bratveit zit op de bank bij Djurgardens IF maar maakte wel al zijn debuut voor het nationale team van Noorwegen. Dat deed hij vorige maand in een duel om de Nations League tegen Oostenrijk. Mogelijk dat Oranje de doelman gaat treffen tijdens de WK-kwalificatie.

Djurgardens nam de doelman in januari 2019 over van FK Haugesund. Bratveit begin het seizoen in Zweden als eerste keeper. Sinds oktober speelde hij echter geen minuut meer voor Djurgardens IF in de Allsvenskan. Bij Djurgardens wordt de voorkeur gegeven aan de 32-jarige Tommi Vaiho. Dat kan voor SC Heerenveen deze winterse transferperiode mogelijk de prijs drukken.

Op dit moment heeft SC Heerenven met Mulder maar één keeper met ervaring in een eerste elftal. Eerder kondigde SC Heerenveen al de komst van de transfervrije Siem de Jong aan.