SC Heerenveen doet zaken met Bayern München

SC Heerenveen heeft zaken gedaan met Bayern München. De Friezen huren de negentienjarige Oliver Batista Meier komend seizoen van de Duitse topclub. De Duitse jeugdinternational gaat in het Abe Lenstra Stadion spelen met nummer tien.

Zoals zijn rugnummer in Friesland al doet vermoeden is Oliver Batista Meier een aanvallende middenvelder. Technisch manager Gerry Hamstra: “Oliver is een veelzijdige, technisch vaardige speler met scorend vermogen die onze selectie sterker maakt. Hij is een nummer tien, maar kan ook goed op de zijkanten uit de voeten. We zijn blij dat een grote club als Bayern München een talent als Oliver bij ons wil onderbrengen, zodat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen.”

SC Heerenveen had ondanks de komst van Henk Veerman als nieuwe aanvalsleider behoefte aan nog meer aanvallende impulsen. Zeker na het vertrek van Chidera Ejuke naar CSKA Moskou. Oliver Batista Meier maakte vier jaar geleden de overstap van FC Kaiserslautern naar Beieren. Afgelopen seizoen maakte de aanvallende middenvelder zijn debuut in het eerste elftal.