SC Heerenveen grijpt naast Noors supertalent

SC Heerenveen kan de komst van Jens Petter Hauge uit haar hoofd zetten. De Friezen hadden hun zinnen gezet op de jonge Noorse buitenspeler. Het zou zelfs bereid zijn om te wachten tot de winterstop. Met FK Bodø / Glimt stevent Hauge af op een historische Noorse titel. AC Milan steekt echter een stokje voor het transferplan.

Hauge maakte vorige week in de voorronde van de Europa League tussen AC Milan en FK Bodø / Glimt indruk in San Siro. Onder andere door een goal en assist. Het heeft de transferstrijd van Milan in Hauge geïntensiveerd. Hauge ziet een transfer naar het San Siro zitten en is ook bereid zijn aanvankelijke eis om het seizoen Eliteserien af te maken te laten vallen. SC Heerenveen zal nu op zoek moeten gaan naar alternatieven op het lijstje. Hauge was de absolute nummer één.

Heerenveen is al geruime tijd op zoek naar een vervanger van Chidera Ejuke die voor 12 miljoen euro werd verkocht aan CSKA Moskou. Tegelijkertijd houdt het ook nog altijd rekening met een uitgaande transfer van Mitchell van Bergen. Ondertussen huurde SC Heerenveen al wel Ulysses Llanez van VfL Wolfsburg. Ook was er in de eerste drie speelrondes speeltijd voor de jeugdspelers Arjen van der Heide en Couhaib Driouech.