SC Heerenveen grijpt ook naast Bulgaarse keeper

Opnieuw heeft SC Heerenveen naast een keeper gegrepen, zo kan VoetbalPlus exclusief onthullen. De Friezen hebben een poging ondernomen om de Bulgaarse keeper Daniel Naumov aan te trekken. De 22-jarige doelman tekende echter een nieuw contract bij het Bulgaarse CSKA 1948.

SC Heerenveen is al geruime tijd op zoek naar een extra keeper. De Friezen hebben met Erwin Mulder slechts één keeper in de selectie met Eredivisie ervaring. De club klopte bij een groot aantal keepers aan maar hebben nog geen succes. Vorige week greep het nog naast de Noorse keeper Per Kristian Bratveit van het Zweedse Djurgardens IF.

Nu had men de Bulgaarse keeper Naumov op het oog. Naumov is bezig aan zijn eerste seizoen als eerste keeper van CSKA 1948, dat uitkomt op het hoogste niveau van Bulgarije. Ook kreeg hij al een oproep voor het nationale team van Bulgarije. Tot een debuut kwam het nog niet. Naast SC Heerenveen was er ook belangstelling uit Polen. Naumov wil zijn ontwikkeling echter niet in de weg zetten en tekende een nieuw contract.

Het is overigens niet gek dat SC Heerenveen uitkomt bij Naumov. De doelman wordt vertegenwoordigd door makelaarskantoor Sportconsult Nederland. Daarnaast haalde SC Heerenveen deze zomer al het grote Bulgaarse talent Stanislav Shopov naar de Eredivisie. Vooralsnog moet SC Heerenveen echter blijven zoeken naar een eerste keeper.