SC Heerenveen haalt talentvolle Bulgaar naar Friesland

Credits: Marco Oomen Fotografie

SC Heerenveen is nog lang niet klaar op de transfermarkt. Lange tijd leek er een Kroatische middenvelder onderweg naar Friesland. Het wordt echter een Bulgaar.

Tibor Halilovic van het Kroatische Rijeka gold lange tijd als de ideale kandidaat om het middenveld van SC Heerenveen te versterken. Door een zware knieblessure ging er een streep door de transfer van de 25-jarige Kroaat. SC Heerenveen schakelde razendsnel door. Volgens de Leeuwarder Courant is Stanislav Shopov de middenvelder die SC Heerenveen gaat binnenhalen. Ondanks zijn leeftijd (18) heeft Shopov al behoorlijk wat ervaring.

De Bulgaarse middenvelder speelde namens Botev Plovdiv al 23 duels op het hoogste niveau van zijn land. In de efbet Liga kwam de aanvallende middenvelder nog niet tot scoren. Shopov had nog een eenjarig contract bij Botev Plovdiv en zal dus geld moeten kosten.

SC Heerenveen hoopt op de slotdag van de transfermarkt ook nog een keeper en een buitenspeler vast te leggen. De buitenspeler mag rustig in het Onder 21 beginnen.