‘SC Heerenveen huurt doelman van Benfica’

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het keepersprobleem bij SC Heerenveen is bijna opgelost. De Friezen verloren deze zomer drie doelmannen. Eerder werd al bekend dat Erwin Mulder transfervrij over komt van Swansea City. Daarnaast staat Heerenveen op het punt om zich te versterken met een Belgisch jeugdinternational.

Het gaat om Benfica doelman Mile Svilar. Het Portugese Record schrijft dat SC Heerenveen de beste papieren heeft om de doelman te huren van de Portugese topclub. In de zomer van 2017 maakte Svilar de overstap van Anderlecht naar Benfica. De jonge keeper staat te boek als een van de grootste keeperstalenten van Europa. Bij keepersinstituut Benfica brak Svilar nog niet definitief door. Wel kreeg hij deze week in de laatste competitiewedstrijd van Benfica tegen Deportivo Aves een basisplaats. Benfica won met 4-0 en Svilar kwam niet in de problemen.

Benfica heeft een grote naam wanneer het gaat om keepers. Ederson (nu Manchester City) en Jan Oblak (nu Atletico Madrid) waren de voorbije jaren de eerste doelman van Benfica. Het afgelopen seizoen was de Duitse Griek Odysseas Vlachodimos de eerste keus in Lissabon. Er was dan ook veel belangstelling om de 20-jarige Svilar te huren. Naast SC Heerenveen was er ook veel interesse uit de Belgische Pro League. Onder andere van KV Mechelen. Het is echter SC Heerenveen die met hem aan de haal gaat. Onder voorbehoud. De nieuwe trainer van Benfica, Jorge Jesus, wil de doelman nog wel een keer beoordelen.

Svilar heeft bij Benfica een contract tot de zomer van 2022. Om een verhuurperiode aan SC Heerenveen mogelijk te maken zal Svilar wel zijn contract met een seizoen verlengen.