SC Heerenveen in gesprek met Siem de Jong

Credits: FC Cincinnati

Opvallend nieuws uit Friesland. SC Heerenveen is volgens Voetbal International namelijk in gesprek met Siem de Jong. De 31-jarige aanvaller is transfervrij nadat zijn contract bij FC Cincinnati niet werd verlengd.

SC Heerenveen is al langer op zoek naar aanvallende versterking. De transfervrije status én de ervaring van De Jong spreken in zijn voordeel. De zesvoudig international zou daarnaast ook direct inzetbaar zijn in de drukke december maand. Het is onbekend of De Jong iets voelt voor een terugkeer naar Nederland of graag nog een buitenlandse competitie wil ervaren.

De loopbaan van De Jong zit eigenlijk al na zijn heldenvertrek in 2014 bij Ajax op een dood spoor. Bij Newcastle United mislukte hij net als vele anderen. Na een verhuur aan PSV (2016-2017) keerde hij in 2017 weer terug bij zijn Ajax. Ook dat werd geen groot succes. Hij kwam nog wel regelmatig als invaller binnen de lijnen. In het seizoen 2019-2020 werd hij verhuurd aan Sydney FC voordat hij uit zijn contract liep. Het Cincinnati van Jaap Stam pikte hem vervolgens op. Ook in de MLS moest De Jong het voornamelijk met invalbeurten doen.