SC Heerenveen is na komst Nygren nog niet klaar

Het worden nog drukke uren in Friesland. SC Heerenveen wil vandaag en morgen nog een aantal transfers afronden. Naast Benjamin Nygren (19) die op huurbasis overkomt van het Belgische Genk willen de Friezen nog drie spelers aantrekken. Zo denkt Heerenveen nog aan een keeper en een middenvelder.

Nygren is een Zweeds jeugdinternational. Met de buitenspeler heeft SC Heerenveen eindelijk weer meer alternatieven op de flanken. Na het vertrek van Ejuke naar CSKA Moskou was deze positie onderbezet. Genk haalde Nygren vorig jaar zomer voor 3,7 miljoen euro naar België. Na zijn komst van IFK Göteborg kwam hij in de Pro League tot zeven competitieduels. De Belgische club heeft veel vertrouwen in de buitenspeler en daarom mocht hij ook niet definitief vertrekken. Nygren ligt nog tot 2024 vast in België.

De grote vraag is of Nygren ooit nog terugkeert naar Genk. SC Heerenveen en Genk zijn het namelijk eens geworden over een huurdeal van twee seizoenen. Ook heeft SC Heerenveen een optie tot koop bedongen. Opvallend genoeg kan Genk de speler wel na een jaar verhuur terughalen.