SC Heerenveen kondigt komst De Jong aan

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

SC Heerenveen heeft zich zoals versterkt met Siem de Jong. Na een mislukt Amerikaans avontuur maakt de 31-jarige aanvaller transfervrij de overstap naar Friesland. De Jong tekende in het Abe Lenstra Stadion een anderhalfjarig contract. Daarmee vergroot De Jong de offensieve opties voor Heerenveen.

De Jong speelde sinds begin dit jaar bij het Amerikaanse FC Cincinnati. In de Amerikaanse MLS kon De Jong zijn stempel niet te drukken. De club van trainer Jaap Stam had een optie om het contract met De Jong met een jaar te verlengen. Cincinnati besloot dat niet te doen. Daarmee was de weg vrij voor een terugkeer naar Nederland.

Bij Ajax kende de geboren Zwitser met Nederlands paspoort zijn grootste successen. Hij werd er vier keer kampioen van Ajax. Dat leverde hem een transfer op naar Newcastle United. Na twee seizoenen volgde een verhuur aan PSV. Daarna pikte Ajax hem weer op. In 2018-2019 verhuurde Ajax hem aan Sydney FC. De Jong speelde ook zes keer voor het Nederlands Elftal.

Technisch manager Gerry Hamstra: “Je kijkt altijd om je heen naar versterkingen voor je selectie. Siem is een absolute buitenkans. Met zijn voetballend vermogen en persoonlijkheid is Siem een zeer welkome versterking. Hij beschikt over een geweldige staat van dienst en brengt een karrenvracht aan ervaring met zich mee. Wij zijn trots dat hij voor ons heeft gekozen.”