SC Heerenveen kondigt komst international aan

De transfer hing al enige tijd in de lucht maar is nu officieel. Pawel Bochniewicz gaat definitief de gelederen van SC Heerenveen versterken. De 24-jarige centrale verdediger komt over van Górnik Zabrze.

De linksbenige verdediger tekende in Friesland een contract tot de zomer van 2023. In korte tijd betekent dat voor Bochniewicz een nieuw bezoek aan Nederland. Afgelopen weekend was hij al met de selectie van het nationale team van Polen afgereisd naar ons land voor het duel in de Nationals League tegen het Nederlands Elftal.

Bochniewicz maakte al op zestien jarige leeftijd de overstap vanuit Polen naar Italië. Eerder bij Reggina en twee jaar later naar Udinese. Die club verhuurde Bochniewicz vervolgens twee seizoenen aan partner Granada en later anderhalf jaar aan Górnik Zabrze. De Poolse club nam hem vorig jaar zomer definitief over. Nu maakt SC Heerenveen ruim 1 miljoen euro voor hem over richting Polen. De Poolse verdediger was bij Górnik Zabrze al aan het seizoen begonnen. Als aanvoerder speelde hij al drie officiële duels en kwam hij tot twee treffers.

Technisch manager Gerry Hamstra: “Het is bekend dat we op zoek waren naar versterking achterin, naar een centrale verdediger die er meteen staat. Pawel is een lange, kopsterke verdediger die durft te voetballen en leidinggevende kwaliteiten met zich meebrengt. Met Pawel halen we een ervaren speler in huis die veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld heeft en recent opgeroepen is voor het Poolse nationale team.”