SC Heerenveen wacht drukke transferperiode

SC Heerenveen legde al Siem de Jong vast. Het is echter zeker niet uitgesloten dat er meer mutaties in de selectie van de Friezen komen. Er is namelijk nog budget beschikbaar. Daarnaast staan er ook spelers op de nominatie om te vertrekken.

”We hebben nog wat wensen en er is een potje beschikbaar”, aldus technisch manager Gerry Hamstra in gesprek met Voetbal International. Dat heeft alles te maken dat er na het vertrek van Ejuke (CSKA Moskou) geen buitenspeler werd aangetrokken. Ook is de club nog altijd op zoek naar een extra doelman. Wel zal SC Heerenveen creatief moeten zijn. Het salarisbudget werd immers naar beneden bijgesteld.

Hamstra vervolgt: “Wat daarnaast heel prettig zou zijn, is als het ons lukt om in de komende window alvast voor te sorteren op te verwachten gebeurtenissen tijdens de komende zomer. Zonder op specifieke spelers in te gaan, is dat wel de richting waarin we denken en werken. We zijn momenteel al wat zaken aan het voorbereiden, zodat we vóór eind december al het een en ander kunnen afronden of slechts nog op een knop hoeven te drukken.”

Mogelijk dat SC Heerenveen ook ruimte kan creëren door afscheid te nemen van een aantal spelers. Zo keerde Andreas Skovgaard onlangs terug in Friesland na een verhuurperiode aan het Zweedse Örebro SK. Het is onduidelijk wat de plannen van SC Heerenveen zijn met de Deense verdediger. De 23-jarige verdediger ligt nog 2,5 jaar in Friesland vast. Tegelijkertijd wil het Noorse Tromsø IL aanvaller Runar Espejord graag langer huren. Met Espejord keerde Tromsø binnen een jaar terug op het hoogste niveau van Noorwegen.