SC Heerenveen weigert miljoenenbod op Ejuke

Bron: Mustafa / FPH

SC Heerenveen neemt een enorm risico in de hoop meer geld te kunnen verdienen aan de uitgaande transfer van Chidera Ejuke. Een Chinese club heeft zich volgens Voetbal International anderhalve week geleden met een bod van 7 miljoen euro gemeld voor Ejuke. SC Heerenveen denkt aan het dubbele.

Volgens Chinese bronnen van Voetbal International heeft SC Heerenveen een serieus bod op Ejuke ontvangen. Ejuke kan terugkijken op een prima debuutseizoen in de Eredivisie. In dienst van SC Heerenveen scoorde buitenspeler 9 keer in 25 duels. Naast vier assists viel in de statistieken ook op dat er geen enkele speler in de Eredivisie meer dribbels heeft ondernomen dan de Nigeriaan. Dat leidt nu dus tot een concreet bod uit China.

SC Heerenveen heeft met Ejuke een goede investering gedaan. In de zomer van 2019 betaalden de Friezen nog 2 miljoen euro aan het Noorse Vålerenga IF. Nigeriaanse media linkten Ejuke eerder al aan de Nederlandse topclubs en een move naar de Ligue 1. SC Heerenveen zal hopen op meer Chinese biedingen die de prijs verder zal opdrijven. Het is onbekend of de Nigeriaanse aanvaller een overgang naar China zelf ziet zitten.

De Friese club nam eerder deze transferperiode afscheid van Jordy Bruijn die naar NEC trekt. Voor Mitchell van Bergen en Joey Veerman bestaat ook veel interesse. Voor Van Bergen is er interesse van Zenit Sint Petersburg, terwijl Veerman bij Feyenoord wordt gezien als opvolger van Orkan Kokcu.