SC Heerenveen zit zonder keepers

Foto credits: Lech Poznan twitter

SC Heerenveen heeft voor volgend seizoen nog geen keeper onder contract staan. De drie doelmannen die in het seizoen 2019-2020 in Friesland onder contract staan gaan allemaal profiteren van hun transfervrij status.

Al enige tijd was bekend dat Warner Hahn en derde doelman Trevor Doornbusch zouden vertrekken. Vandaag werd bekend dat ook Filip Bednarek de deur achter zich dicht trekt. SC Heerenveen had het contract graag willen verlengen maar de 27-jarige Pool kiest voor een terugkeer naar eigen land.

Er lag voor Bednarek een meerjarig contract klaar bij Poolse Lech Poznán. Bij deze club zal hij de concurrentie moeten aangaan met onze landgenoot Mickey van der Hart. Die maakte vorig jaar zomer transfervrij de overstap van PEC Zwolle naar de Ekstraklasa. Van der Hart is de eerste doelman van Lech Poznán, dat momenteel de vijfde plaats in Polen bezet.

Bednarek was al jaren in Nederland actief nadat FC Twente hem in 2008 contracteerde van het Poolse Amica Wronki. De doelman stond na FC Twente ook nog onder contract bij FC Utrecht en De Graafschap. Net als bij SC Heerenveen was hij nergens voor langere tijd een vaste waarde. Voor de Friezen speelde hij dit seizoen zes competitieduels. Leuk feitje. Southhampton verdediger en Pools international Jan Bednarek is zijn broer.

SC Heerenveen is nog niet in verband gebracht met een nieuwe doelman, of beter gezegd nieuwe keepers. In een eerder stadium werd alleen Luuk Koopmans (ADO Den Haag) met de Friezen in verband gebracht. Het is onbekend hoe concreet deze interesse nog is.