Schwaab per direct weg bij PSV

Credits: Marco Oomen Fotografie

Daniel Schwaab en PSV zijn per direct uit elkaar gegaan. De verdediger had in Eindhoven een aflopende verbintenis deze zomer. Het werd al snel duidelijk dat deze niet verlengd zou worden. Door een loonkorting te accepteren krijgt Schwaab nu al toestemming om zich bij zijn familie te voegen.

De 31-jarige verdediger uit Duitsland had nog een contract voor twee maanden in Eindhoven. “Dit genereuze gebaar typeert Daniel als mens. We gaan hem missen”, aldus technisch manager John de Jong op de website van PSV. In totaal speelde Schwaab vier seizoenen in Eindhoven. In de zomer van 2016 kwam hij over van VfB Stuttgart.

“Ik kijk met een goed gevoel terug op de voorbije vier seizoenen”, aldus Schwaab op PSV.nl. “Spelen om de prijzen heeft als gevolg dat je hoogte- en dieptepunten meemaakt. Mijn tijd bij PSV vormt daarop geen uitzondering. Toch overheersen de positieve gedachten. Ik ben blij dat ik deze stap in 2016 heb gezet. PSV geeft me de ruimte om terug te keren naar mijn gezin. In de voorbije maanden heb ik die mogelijkheid ook gekregen. In mijn ogen is het logisch om dan een gedeelte van het salaris in te leveren. Ik ben immers niet meer actief voor PSV.”

Schwaab vervolgt: “Ik ben er trots op dat we ook met de hele groep een akkoord hebben bereikt over een tijdelijke salariskorting. We leven in een moeilijke tijd, maar het is goed dat iedereen beseft dat we  de financiële gevolgen alleen samen kunnen oplossen.” Het is onbekend waar Schwaab volgend seizoen actief is.