Sheraldo Becker stelt zich beschikbaar voor Suriname

Het leven lacht Sheraldo Becker toe. De buitenspeler is dit seizoen een basiskracht bij Union Berlin. De clubclub van Berlijn staat na acht duels op een verrassende vijfde plaats in de Bundesliga.

De 25-jarige Becker sprak met Transfermarkt over de verrassende prestaties van zijn club en zijn eigen rol. Becker: “We zijn blij met de punten die we tot nu toe hebben weten te pakken. Persoonlijk ben ik blij met mijn eerste treffer in Duitse dienst.” In de eerste duels van dit seizoen speelde Becker al bijna net zoveel als het gehele afgelopen seizoen. Becker: “Vorig jaar begon ik met een kleine blessure en toen ik eindelijk weer fit was, kreeg ik tegen Dortmund weer last van een andere blessure. Dat ik nu fit ben is wel het grootste verschil met vorig seizoen.”

Nu de voormalig speler van ADO Den Haag een basiskracht is bij Union Berlin lonkt er ook nog een ander avontuur. Becker: “Ik kan in principe voor twee landen uitkomen: Nederland en Suriname. Ik kreeg onlangs van bondscoach Dean Gorré van Suriname de vraag of ik voor hen uit wil komen en ik denk dat ik daarop inga. Ze spelen volgend jaar de Gold Cup en gaan daarna de kwalificatie voor het WK in Qatar in. Daar heb ik een goed gevoel over. Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar als Suriname zich kwalificeert voor het WK, dan is dat de eerste keer ooit voor dat land en de inwoners. En daar kan ik dan deel van uitmaken.”