Sjors Ultee blijft trainer Fortuna Sittard

Foto: Marco Oomen Fotografie

Sjors Ultee wordt definitief de nieuwe trainer van Fortuna Sittard. De pas 33-jarige oefenmeester had die rol al op interim-basis na het ontslag van Kevin Hofland. Aanvankelijk leek Fortuna Sittard op een buitenlandse coach te azen, maar het is dan toch Ultee geworden.

De aanstelling van Ultee betekent ook dat hij niet langer technisch manager is. Daarnaast heeft Ultee ook inspraak gekregen in een assistent. Dat wordt de 52-jarige Rob Alflen. Daarmee wordt Fortuna Sittard de komende anderhalf jaar geleidt door het duo uit Utrecht. Daarmee zijn de rollen wel omgedraaid. Eerder was Ultee juist bij Helmond Sport de assistent van Alflen. Ultee is sinds 2019 in Sittard werkzaam.

Ultee op de website van Fortuna Sittard: “Ik ben er heel erg trots op dat de club in mij de geschikte kandidaat ziet voor deze klus. Het is een prachtige uitdaging. Ik heb veel vertrouwen in de groep die er staat en ga er alles aan doen om samen met hen en de stafleden iets moois neer te zetten.”

Sjoerd Ars: “We zijn blij dat we eindelijk duidelijkheid kunnen scheppen rondom de trainerspositie. We hebben de afgelopen periode gebruikt om te kijken welke kandidaat het beste aansloot op het door ons geschetste profiel en de samenstelling van de huidige selectie. Het was een lang proces en uiteindelijk hebben we een wel overwogen keuze gemaakt. Daarbij heeft Sjors ons de afgelopen weken overtuigd van zijn kwaliteiten als hoofdtrainer en hebben we mede daardoor veel vertrouwen in hem. Onze primaire doelstelling is handhaving en we zijn er van overtuigd dat we dit samen met Sjors kunnen bewerkstelligen.”

Eerder werd Fortuna Sittard nog gelinkt aan Alexander Zorniger en Tayfun Korkut. Daarbij werd al snel duidelijk dat Zorniger zelf geen interesse had in een dienstverband in Limburg.