Smaakmaker Cambuur kan mogelijk nog transfer maken

Foto: Marco Oomen Fotografie

Issa Kallon was afgelopen weekend met vier goals namens SC Cambuur tegen Jong FC Utrecht één van de blinkvangers in de Keuken Kampioen Divisie. Het is echter nog maar de vraag of de 24-jarige aanvaller over enkele weken nog bij Cambuur speelt.

Kallon stond jarenlang te boek als een groot talent. De voormalig jeugdinternational wist bij FC Utrecht niet door te breken. Via een omweg gaat hij nu mogelijk naar de Eredivisie. Kallon was dan ook blij met zijn vier goals tegen Jong FC Utrecht. De aanvaller in gesprek met het Omrop Fryslân programma Sportcast: “Daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Je ziet dat ploegen zich nu meer ingraven tegen ons. Dan is het wel fijn dat we vijf keer scoren.”

De aanvaller kreeg dan ook van journalist Arjen de Boer de vraag of er niet een transfer voor hem in zit. De Boer: “Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat een club als Heracles jou wel kan gebruiken voor Van der Water.” Silvester van der Water staat namelijk nadrukkelijk in belangstelling van Orlando City. Kallon tegenover Omrop Fryslân: “Ik heb wel wat geluiden gehoord dat er wel wat speelt. Ik speel nu gewoon bij Cambuur. Er speelt wel wat. Het is niet Heracles, ik ga verder geen namen noemen, maar er speelt wel wat”.

Cambuur ging al akkoord met een vertrek van Kellian van der Kaap. De verdediger maakte de overstap naar de Israëlische competitie om voor Maccabi Netanya te spelen. SC Cambuur ontvangt voor de 21-jarige Van der Kaap een bescheiden transfersom. Vorig seizoen speelde Van der Kaap twaalf duels voor de Friezen. Dit seizoen kwam hij tot één duel.